Call Now(+121) 1800 567 980

Send Messagesupport@education.com

Our Location211 Ronad, California, Us

Stöd och matchning – Storuman

Alma Folkhögskola startar Stöd och matchning i Storuman

Stöd och matchning är till för dig som varit arbetssökande en längre tid och behöver intensivt och individuellt anpassat stöd i ditt arbetssökande. I samarbete med Arbetsförmedlingen stöttar vi dig att nå ditt mål, vare sig det är till arbete eller till studier. För att börja i Stöd och matchning på Alma krävs inga förkunskaper men du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen. De flesta som deltagit i Stöd och matchning på Alma har fått arbete.

Målet är att du ska vara ute i arbete eller studier inom tre månader. För att nå ditt mål får du en personlig handledare som följer dig genom hela din tid i Stöd och Matchning med regelbundna möten en gång i veckan.

Vi gör tillsammans ett individuellt aktivitetsschema med utgångspunkt från dina behov och förutsättningar. Du får också träffa vår studie- och yrkesvägledare. Vi har ett brett kontaktnät med arbetsgivare och kan därför hjälpa dig att komma i kontakt med och matchas mot dessa.

Ring och boka tid för att besöka oss så berättar vi mer om Stöd och matchning.

Språk

Tjänsten kan erbjudas utan tolk på följande språk:

  • Svenska
  • Engelska

Är du intresserad att börja på stöd och matchning hos oss?

Kontakta din arbetsförmedlare för mer information och uppge vårt KA-nummer 10064111

Vad erbjuder Alma Uppdrag?

Stöd och Matchning på Alma Uppdrag erbjuder de aktiviteter du behöver. Vi har deltagare med olika bakgrunder och förkunskaper, och vi har något ett erbjuda alla! Här finns kompetent personal med lång erfarenhet av att stötta människor från olika målgrupper
t ex akademiker, unga vuxna, människor med psykisk ohälsa, utlandsfödda och långtidsarbetslösa.

enom vår studie-och yrkesvägledare får du tillgång till intressanta föreläsningar av hög kvalitet, bland annat:
• I huvudet på en rekryterare
• Dolda jobb
• Personlig marknadsföring
• CV
• Personligt brev
• Anställningsintervju

Behöver du språkstöd? Det kan vi erbjuda genom språkträning i grupp där du får träna på att prata svenska och bli mer bekväm med det.
Vi erbjuder också dataundervisning och praktiska övningar i att skriva CV och personligt brev.

Hur gör jag för att delta?

Om du vill börja i Stöd och matchning på Alma Uppdrag kontaktar du din handläggare på arbetsförmedling. Det är handläggaren som beslutar om du har rätt till insatsen. Uppge vårt KA-nummer 10064111 eller säg bara att du vill börja på Alma Uppdrag i Storuman.
Du får ett beslut på posten och om du har blivit beviljad insatsen, sedan kontaktar vi dig per telefon och bokar det första mötet. Då träffar du den som blir din personliga handledare och gör en gemensam planering. Sedan är du igång, med inspirerande föreläsningar, aktiviteter och arbetsgivarkontakter.

Vi finns på adress:

Storuman

Alma folkhögskola Uppdrag 
Järnvägsgatan 12
923 31 Storuman

Kontaktperson
Mikael Eriksson
Telefon: 070-683 92 64
E-post: mikael.eriksson@almauppdrag.se