• 123-456-789
  • contact@yourdomain.com
  • Opening: 10:00am - 5:00pm

Call Now(+121) 1800 567 980

Send Messagesupport@education.com

Our Location211 Ronad, California, Us

SFI – Liljeholmen

 

Vår skola ligger centralt i Liljeholmen, nära tunnelbana, buss och tvärbana. Våra lokaler är fina och ljusa och miljön är öppen och trygg.

Hos oss kan du studera SFI (Svenska för invandrare) kurs A, B, och C på studieväg 1. Vi arbetar i små grupper med behöriga flerspråkiga lärare. Undervisningen anpassas efter dina behov och du kan kombinera dina studier med praktik eller arbete. Ofta går vi på olika studiebesök och lär oss mer om svensk kultur, samhället och arbetslivet.

Hos oss på Alma arbetar vi på SFI precis som på övriga folkhögskolan. Det vill säga vi lägger stor vikt vid att lära oss av varandra och dela med oss av allas olika erfarenheter. Vi tycker det är viktigt att varje deltagare får möjlighet att lära sig svenska språket utifrån sin egen förmåga och vilja.

Vi använder Skolverkets kursplan och vi använder oss av samma nationella prov som andra Komvuxskolor. När kursen är slut får du ett betyg.

Vi har lektionstid mellan 8.30 och 12.00 måndag till fredag.

Vi har antagning varannan vecka och när du sökt till oss får du först komma på en intervju där du får mer information om hur det är att studera på folkhögskola.

På vår folkhögskola samarbetar vi med skolans övriga kurser för att du ska få en naturlig kontakt med svensktalande människor och dela dina erfarenheter med andra deltagare på skolan.

 Hur söker jag?

Om du bor i en annan kommun, men vill studera i Liljeholmen: 

Besök oss gärna i Liljeholmen – se kontaktuppgifter nedan – så kan vi hjälpa till att fylla i en ansökan som vi skickar till din kommun. Efter att kommunen godkänt att du går hos oss så kallar vi dig till kursstart.

Om du bor i Stockholms Kommun:

För att börja studera hos oss behöver du ett beslut från Vuxenutbildningscentrum som ligger på Rosenlundsgatan 52, Södermalm. Kontakta oss för mer information om du är folkbokförd i en annan kommun än Stockholm. Ring oss eller skicka epost om du vill veta mer.

Du är alltid välkommen till oss för att titta på verksamheten och vi hjälper dig gärna med din ansökan.

Adress Vuxenutbildningscentrum

Rosenlundsgatan 52, Södermalm
Telefon: 08-508 354 50

Vuxenutbildningscentrums öppettider

Måndag 10.00–14.30
Tisdag  10.00–14.30
Onsdag 13.00-17.00
Torsdag10.00–14.30
Fredag   STÄNGT

Avvikande öppettider Alla helgons dag 5 november – stängt

För mer information kontakta:
Johan Stenberg
Telefon: 072-158 41 04
johan.stenberg@almafolkhogskola.se

Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 9, 4 tr
Liljeholmen

Ladda ner broschyren om SFI här >>

Ladda ner och fyll i  SFI ansökan här >>