Alma Uppdrag arbetar tillsammans med Arbetsförmedlingen med Grundläggande Moduler. Vi ska hjälpa dig att komma närmare arbetsmarknaden, till exempel att du ska kunna söka jobb eller en annan utbildning, få ett jobb och veta hur det är att arbeta i Sverige.
Vi hjälper dig komma närmare arbetsmarknaden.
Vad är Grundläggande Moduler?
Grundläggande moduler är 9 olika delar med olika fokus. Olika personer arbetar olika länge med de olika delarna.
Del 1 heter Inledande Språkbedömning med planering: Här undersöker vad du behöver bli bättre på i svenska och data. Tillsammans planerar vi hur ditt program ska se ut, beroende på vad du redan kan, vad du behöver och dina möjligheter.
Del 2 heter Språk: Här fokuserar vi på kommunikation och det svenska språket, speciellt det språk som används ute på arbetsmarknaden.
Del 3 heter Sociala aktiviteter inför arbete: Här fokuserar vi på sociala aktiviteter inför och utanför arbetslivet.
Del 4 heter Studie- och Yrkesvägledning: Här fokuserar vi på studie- och yrkesvägledning, så att du lära dig mer om vilka möjligheter som finns för fortsatta studier och olika jobb.
Del 5 heter Grundläggande kunskaper om svensk arbetsmarknad: Här fokuserar vi på arbetsorientering och kunskaper om den svenska arbetsmarknaden, det betyder att vi lär oss om hur det är att söka ett jobb och att arbeta i Sverige.
Del 6 heter Praktik med språkträning: Här fokuserar vi på yrkes- och/eller språkpraktik.
Del 7 heter Grundläggande datakunskap: Här fokuserar vi på att lära oss mer om data.
Del 8 heter Grundläggande matematik och hushållsekonomi: Här fokuserar vi på matematik och att arbeta med vardagsekonomi till exempel att göra en budget, betala räkningar och annat som är viktigt för din privata ekonomi.
Del 9 heter Språkbedömning/test i svenska språket: Här testar vi hur mycket du har lärt dig av alla delar som du har jobbat med i Grundläggande Moduler.
Vad ska du kunna när du är klar?
Målet med de ”Grundläggande modulerna” är att du har blivit bättre på det svenska språket och att du har lärt dig om det svenska samhället och hur den svenska arbetsmarknaden fungerar.
Vi vill också att du ska komma närmare arbetsmarknaden, till exempel vara redo att arbeta eller kunna gå en annan utbildning.
LyckseleKA nr 10026742 Vid behov erbjuder vi även grundläggande Kontaktperson för Lycksele, Åsele, Dorotea, Vilhelmina, Mikael Eriksson |
KalixKA nr 10027021 HaparandaKA nr 10026743 Torget 1B Nygatan 11 Matarengivägen 18 D Kontaktperson för Haparanda, Överkalix och Övertorneå Jaana Hurtig |